Skip to main content

Ledningsstöd i kärnverksamheten som stärker ledarskapet

Vårdsverige står inför utmaningar och förändringar då behovet av erfarna ledare ökar, och vi har nu flera uppdrag inom området strategiskt ledningsstöd och ledarutveckling. Det har i dessa uppdrag funnits konkreta fokusinriktningar som bland annat har handlat om att ge stöd i bemanning och rekryteringsprocesser samt att starta upp nya verksamheter med kort varsel.

“Att vara ett övergripande ledningsstöd har varit ett väldigt stimulerande och spännande uppdrag” säger Anders Karlsson, Interimschef på Acceptus. Uppdraget innebar att fokusera på rekrytering och bemanning för att snabbt få igång rekryteringsarbetet och forma processen framåt.

Det är idag hård konkurrens om vårdens medarbetare och här gäller det att ställa om rekryteringsprocessen, sätta en årsplan samt att identifiera vad som är attraktivt och lyfta fram det i annonsen. Fokus är att rekryteringsprocessen måste vara snabb och effektiv. 

Uppdraget har även handlat om att se över avtal, ta fram års-hjul och arbeta fram mallar och forma ett arbetssätt som stämmer överens med kundens övergripande målsättningar.

"Interimschefen är en extern kraft med många års erfarenhet av olika verksamhetsinriktningar som fångar upp helheten och sätter sig snabbt in i verksamhetens utmaningar", säger Isa Wiman Affärsområdeschef interim management och ledarutveckling på Acceptus. Vi ser att intresset för dessa uppdrag ökar och vi har en bred erfarenhet hos våra interimschefer för att möta detta.

isa

Isa Wiman

Konsultchef Mellersta- Södra Sverige

Kontakta Isa

Kontakta oss