Vägen tillbaka sätter ledarskapet på prov

Även om vi har längtat efter att återgå till allt vi kunnat göra tidigare, träffa nära och kära, vänner och arbetskamrater, så visar det sig att vägen tillbaka inte är helt enkel. Pandemin chockdigitaliserade oss och vi gjorde en snabb omställning och anpassade oss till situationen.

När samhället nu öppnat upp igen och distansarbete upphör så ska vi successivt ta oss tillbaka. Nu om någonsin finns alla möjligheter till en omstart. Men hur ska vi göra för att få med alla på idéen om hur det ska gå till? Förändring är alltid en utmaning i ledarskapet, det viktiga är att arbeta med insikten om att förändring möter motstånd, speciellt när det gäller att behöva göra uppoffringar.

Bjud in till en workshop och arbeta tillsammans i ett antal frågeställningar om för och nackdelar med att arbeta på distans, och för och nackdelar med att arbeta fysiskt på kontoret. Arbeta fram en plan på hur lärande och samarbete för nyanställda ska utformas. Och sist men inte minst, bygg en hållbar kultur i det nya flexibla arbetslivet. Vilket kan bli en utmaning när vi går in i en ny fas i arbetslivet och behöver hitta formerna för att mötas både digitalt och fysiskt i olika grupperingar.

anette

Anette Cederberg

VD

Kontakta Anette

© 2022 Acceptus AB. Alla rättigheter förbehållna.