Restriktionerna avvecklas – är du redo?

Den 29 september 2021 blir ett datum att lägga på minnet. Efter snart 2 års tid av isolering och distansarbete, kan vi äntligen börja återgå till det vi saknat i våra liv. Kulturevenemang, restaurangbesök, sportaktiviteter och möjligheten att komma tillbaka till arbetsplatsen. Vi kan återigen mötas fysiskt för att ge utrymme att tillsammans dela våra tankar till fortsatt utveckling och innovation. Kreativitet uppstår i mötet mellan människor, och förändring tar form när vi delar ett gemensamt mål att sträva efter. Inom vård och omsorg handlar det främst inte om återgång till arbetsplatsen när restriktionerna släpper, då daglig närvaro har varit en förutsättning inom sektorn för att vårda patienter med Covid-19.

I administrativa yrken där distansarbete har dominerat under pandemin, kommer återgången till arbetsplatsen att kräva ett tydligt ledarskap. En plan behöver tas fram i vilken takt återgången ska ske, och en målsättning om vägen framåt behöver kommuniceras.

Troligtvis kommer vi fortsatt att behöva leva med Covid-19, pandemin är inte över än, samtidigt som det snart är det dags för den årliga säsongsinfluensan. Detta innebär att vi förstås fortsätter att hålla distans, att tvätta händerna och att stanna hemma vid förkylningssymtom.

anette

Anette Cederberg
VD

© 2022 Acceptus AB. Alla rättigheter förbehållna.