AcceptusNytt februari 2015

Ett konkret verktyg till dig som vill utveckla ditt kommunikativa ledarskap

Som ledare, oavsett nivå i en organisation eller företag, bjuder området kommunikation på en hel del utmaningar. Idag finns många olika kanaler att använda sig av för att nå ut med information. Vi vet att det inte alltid räcker med att informera våra budskap skriftligt eller på annat sätt i en digital kanal – och de flesta vill även ha möjligheten till en samtidig dialog. Varför blir det inte bra, trots att jag förbereder mig noga och verkligen bjuder in till dialog? Olika beteendestilar gör att vi kommunicerar och reagerar på olika sätt. Ett sätt att ta reda på vilka olika beteendestilar en grupp har är att använda sig av DISC, ett konkret verktyg för att förstå och utveckla kommunikationen inom arbetsgrupper och team.

Ta vara på planerings- eller uppstartsdagar för att utveckla kommunikationen

På Acceptus senaste frukostseminarium berättade Anna-Karin Bergström om DISC-modellen och hur den kan användas. Deltagarna som anmält sig till seminariet erbjöds att göra analysen via webben före seminariet och fick sedan sin rapport i samband med seminariet. Det var många som imponerades av hur väl analysen stämde in på dem.

Om du är intresserad av att veta mer om hur man kan använda verktyget – och kanske testa i din arbetsgrupp – så är planeringsdagar eller uppstart i ett projekt ett lämpligt tillfälle.

Tveka inte att höra av dig till Acceptus om du vill veta mer!

Taggar: Ledarskap, Teamutveckling, DISC