Ledarskapets utmaningar

Hur möter du som ledare dina utmaningar?

Acceptus hade i förra veckan ett företagsevent som gick i ledarskapets tecken. Vi bjöd in Christofer Cederberg som berättade om sina utmaningar när han cyklade till Kina

I ditt ledarskap, oavsett om det är som chef/ledare eller projektledare, möter du ständigt utmaningar. Genom att regelbundet hantera dessa utmaningar utvecklas du i ditt ledarskap, yrkesmässigt och även privat. Att lyssna på andra som berättar om sina erfarenheter är också ett bra sätt för att få nya perspektiv och vidga sitt synsätt.

Christofer berättade om hur givande cykelresan hade varit då han mötte så många gästvänliga människor i de byar och städer han cyklade genom. Alla ville bjuda på det de hade: husrum, vin de själva bryggde, mat och gemenskap. I en stad blev han bjuden på middag av självaste borgmästaren som gärna ville visa sin gästvänlighet.

Christofer berättade också om hur han efter alla timmarna på cykeln i öknens hetta ena dagen kände kraft och ork för att nästa dag kanske vara trött och utmattad. Men att gruppen som cyklade tillsammans drog varandra framåt genom att man tilläts vara trött en dag och få kraft av de andras engagemang, och hur man själv kunde bidra en annan dag när någon annan var trött.

Dela med dig av dina erfarenheter!

Jag tänker på de flygande gässen som flyger i V-formation för att dra nytta av vindkraften, och hur de byter ledare för att inte bli uttröttade i sin långa flygning mot målet. Visste ni förresten att deras skrik är till för att uppmuntra varandra. 

Det är viktigt att du delar dina utmaningar med andra, att du med dessa kan uppmuntra och inspirera andra till att våga. Med det växer du både personligt och i ditt ledarskap.

När jag efter avslutat anförande frågade åhörarna hur många som kunde tänka sig att cykla till Kina? Var det förvånansvärt många som räckte upp handen.

Taggar: Ledarskap, Event