Acceptus logotype
  • OM ACCEPTUS

Om Acceptus

Acceptus grundades år 2001 av Anette och Hans Cederberg efter en diskussion hemma vid köksbordet. Anette, sjuksköterska med chef- och ledarerfarenhet från hälso- och sjukvården och Hans, socionom, logistik- och IT-konsult, diskuterade hur hälso- och sjukvården kunde maximera och effektivisera nyttan av informationsteknologi, IT. De tog gemensamt beslutet att starta Acceptus AB.

Ledarskap i hälso- och sjukvården

Anette har sedan tidigare erfarenhet av att leda förändringsarbeten och inriktningen för Acceptus skulle vara interimschefsuppdrag med fokus på ledarskap i ostrukturerade och föränderliga miljöer i hälso- och sjukvården.

I det första uppdraget arbetade Anette och Hans tillsammans. Anettes uppdrag var som interimschef på ett privat sjukhus där ett stort förändringsarbete skulle genomföras. Förändringen skulle resultera i utvecklingen och införandet av ett nytt logistiksystem baserat på beställning av förbrukningsmaterial via streckkoder, vilket Hans ansvarade för. En perfekt kombination som resulterade i minskade kostnader på förbrukningsmaterial och ökad effektivitet i beställningsarbetet.

E-hälsa

Hälso- och sjukvården har följt med i IT-utvecklingen och idag benämner man området med begreppet e-hälsa. Acceptus har också utvecklats och förutom interimschefer erbjuder Acceptus även projektledare och verksamhetskonsulter till hälso- och sjukvården. Acceptus håller kurser och utbildningar i ledarskap och erbjuder också kunskap och verktyg inom området e-hälsa.

Frågor om företaget och finansiell information ställs till Hans Cederberg.

Taggar: Projektledare, Interimschef, Verksamhetskonsult, Ledarskap, E-hälsa

Skriv ut E-post

Sök