Acceptus logotype

Projektledare med sjukvårdsbakgrund

Att leda projekt i hälso- och sjukvården ställer krav på god kunskap om verksamhet, organisation och kultur. Ledarskapet kräver tydlighet, målfokusering och flexibilitet. Ledarrollen måste präglas av god kommunikativ förmåga och det kräver kunskap i att kommunicera på alla nivåer. 

Projektledning och förändringsledning

Acceptus erbjuder projektledning och förändringsledning inom e-hälsa för att förverkliga konkreta förbättringar i arbetsflöden kopplat till e-tjänster och IT-stöd inom hälso- och sjukvården. Acceptus arbetar mycket med projektledning och förvaltningsledning i Stockholmsområdet men även nationellt vid utvecklingen av dessa system.

Vi ser betydelsen av att få med sjukvårdskunskapen i utvecklingen av nya tekniska verktyg och låta sjukvårdens villkor styra utvecklingen. På så vis hör områdena ledarskap och e-hälsa ihop. IT-systemen ska utvecklas för att underlätta arbetsprocessen.

Projektledare i hälso- och sjukvården

Acceptus projektledare har gedigen sjukvårdsbakgrund och erfarenhet av att arbeta i politikerstyrda organisationer. De har även har kompetens att leda organisationsöverskridande projekt och kan axla rollen som projektchef. Acceptus konsulter har erfarenhet av de vanligast förekommande projektmodellerna.

Mer om projektledning och ledarskap kan du läsa om i vårt faktablad: Projektledare - ett ledarskap.

Taggar: Projektledare, Ledarskap, Tjänster, Hälso- och sjukvård

Skriv ut E-post

Sök